11 sep. 2011

Canada 2011: Icefields Parkway (2)

11 september

Een bijzondere dag in de States (exact tien jaar na de Ramp, namelijk!), maar hier in Canada onopgemerkt voorbij gegaan. Vandaag de dag begonnen met een heerlijk ontbijt, vervolgens opgekraamd en vertrokken voor een gletsjertocht. Enkelen van ons hadden besloten een ritje over Athabasca gletsjer te gaan maken met een bus, de rest trok de stappers aan en begon aan een kleine maar mooie tocht naar de bergflank tegenover de gletsjertong, vanwaar we een geweldig uitzicht hadden.panorama van het dal, met onderaan de Icefields Parkway


ingezoomd op de gletsjer, zie je zowaar iets dat op een bus lijkt!

in ganzenpas naar de gekartelde einder toe

Zoals je op de foto's kan zien, was het weer intussen omgeslagen. Geen stralende blauwe hemel meer, maar een stevig wolkendek, dat fel z'n best deed om het zonlicht volledig af te snijden. We lunchten in het Athabasca Glacier visitor center (ik pleegde er zelfs een telefoontje naar mijn schat), kochten stiekem een cadeautje of twee voor Kristien (die de achttiende, in Vancouver dus, zou verjaren), en vertrokken toen terug per auto voor de tweede etappe langsheen de Icefields Parkway.

Sunwapta Falls

Athabasca Falls, of toch de uitstroom ervan (de watervallen zelf waren veel te toeristisch)

Pas laat in de namiddag kwamen we in Jasper aan. We installeerden ons op onze nieuwste camping: Whistlers Campground. Een camping met maar liefst 700 plaatsen. Je zou denken, drukke boel daar, maar dat klopt dus niet! Elke kampplaats ligt lekker in het groen, in diverse lussen die allemaal om een groot open grasgebied gedrapeerd liggen. Er worden zelfs geregeld elks en ander groot wild gespot! We keerden nog even terug naar Jasper centrum voor inkopen en het obligate bezoek aan het visitor center, en trokken ons daarna terug op de camping voor dinner, fire and a nice night of sleep.