9 jan. 2014

Hotlist 2013

Een nieuw jaar, een nieuw begin, en meteen hét moment om terug te kijken op wat achter ons ligt. Oké goed, de doorsnee mens doet dat vóór nieuwjaar, maar ik ben nu eenmaal een beetje aan de trage kant als het over zo'n dingen gaat. En dus kom ik nu met een kort overzicht van de populairste blogposts van 2013.


5. Van rotheid en verval naar springlevend, en terug (23 april)

Een verslagje van mijn fotografie-uitstap naar het doodse Doel en het springlevende maar piepkleine Lillo.


Het eerste in een reeks verslagen over de zwaarste, maar tegelijk mooiste reis van 2013. Lofoten, Noorwegen zal altijd een droombestemming blijven in mijn herinnering, maar wat ik ook niet ga vergeten, is dat het de eerste keer was dat ik mezelf echt fysiek tegenkwam. Een ontmoeting van het niet zo aangename soort... Verder was Lofoten prachtig, zowel qua landschappen, qua weer als qua gezelschap. Want als alles gezegd en gedaan is en je zet alles in perspectief, dan is dát wat er overblijft.


3. Een machtig blauw tapijt in de lentegroene schemer (6 mei)

Je neemt de auto en vertrekt op een weekendochtend in alle vroegte naar een bos op een miljoen kilometer van huis. Waarom? Om een bos vol bloempjes te gaan fotograferen. Oké, dat klinkt seutig, maar je zou het schouwspel moeten zien. Betoverend.....


2. En legendarisch was het.... (25 maart)

Een terugblik op de skireis van 2013, naar het prachtige domein Les Trois Vallées. Een pendelbeweging tussen energiek reisverslag, een mijmering over de waarden van vriendschap en terug.


1. Ik ga op reis en ik neem mee... een paar geweldige vrienden (8 maart)

Een vooruitblik op dezelfde skireis, en voor wie van wat fotografie houdt, een spoiler met nog veel meer fotogerelateerd geraas.