reisverslagen

Reizen is de favoriete hobby van een heleboel mensen. Ik ben beslist niet de meest bereisde, maar heb sinds ik uit mijn bloemkool ben gekropen toch al wat plekjes gezien. Vaak ging het dan over kortbijhuisreisjes, af en toe over een bestemming wat verder weg in Europa. Echt grote reizen zijn voorlopig nog een zeldzaamheid, maar daar wordt aan gewerkt. Hieronder een lijstje van alle bestemmingen die ik reeds in een reisverslag heb gegoten. Het lijstje is kort, maar je kan ervan op aan dat het nog flink zal groeien de komende jaren.
Huwelijksreis: Japan: van Tokyo naar Kyoto
(augustus 2019)
Huwelijksreis: Singapore & Indonesië
(juli 2016)
Mexico City: tweedaagse city trip
(november 2015)
Verenigde Staten: van oost- naar westkust
(juli 2014)
Noorwegen: expeditie Lofoten
(augustus 2013)
Frankrijk: rondreis (augustus 2012)
Canada: Rocky Mountains en Pacifische kust
(september 2011)
Verenigde Staten: Rocky Mountains
(september 2010)

Noorwegen: zuidelijk Noorwegen (juli 2010)Als rechtgeaard geograaf hou ik al een tijd een kaartje bij met daarop alle plaatsen waar ik ooit heb gelogeerd. Dit zijn niet alleen vakantiebestemmingen, maar ook plekken waar ik heb verbleven tijdens schoolexcursies en zakenreizen. Veel ervan is samengesteld met behulp van oude bankafschriften uit het archief van mijn ouders (de gele bolletjes hieronder tonen reizen met het gezin), of oude, vaak analoge fotocollecties. Dat is beslist geen waterdichte methode, maar ik denk dat we voor de periode na het jaar 2000 een zo goed als compleet overzicht hebben weten samen te puzzelen, en een niet onaardige selectie voor de periode 1990 - 2000 daar bovenop. Het is vreemd om vast te stellen dat al die andere bestemmingen – weekendjes aan zee, in de Ardennen, scoutskampen etc – waarschijnlijk voor eeuwig verloren zijn. Amper 33 jaar oud, en nu al is een deel van mijn leven opgeslokt door vergetelheid. *Snif*

En dus! Om te vermijden dat dit soort zaken ooit nog opnieuw gebeurt, ben ik destijds, rond 2010, begonnen met het kaartje hieronder. Sindsdien houd ik het heel nauwgezet bij, en vul ik het voor alle belangrijke reizen aan met een uitgebreid reisverslag op deze blog. Zodat ook jullie lezertjes ervan kunnen meegenieten.


verblijfplaatsen weergeven op een grotere kaart